Het gedrag van je kind veranderen? Verander eerst jouw reactie op dat gedrag

Heb je je handen vol aan je kind(eren)? Speur je wanhopig het internet af naar opvoedtips? Heb je ‘alles’ al geprobeerd?

Wat als je niet probeert het gedrag van je kind te veranderen, maar eerst je eigen reactie op dat gedrag onder de loep neemt?

Sta de volgende keer als er weer een drama dreigt eens stil bij wat het gedrag van je kind met jóu doet. Welke emoties, gedachten en lichamelijke reacties merk je op, wanneer je kind zich op een bepaalde manier gedraagt? Waarom raakt dit je zo?

Ben je boos, gefrustreerd of teleurgesteld? Welk deel van jou wordt hierdoor geraakt en voelt zich zo? Maak op een rustig moment eens contact met dat kleine kind in jezelf dat zo reageert. En stel het dan gerust. Troost het en pak het bij je. Maak het duidelijk dat het al goed is en deze reactie niet meer hoeft. Vergeef dit innerlijk kind dat ze dit gevoel nog steeds met zich meedraagt, zij kon tot nu toe niet anders.

Troost haar tot ze ontspant en weer glimlacht. En stel je dan voor dat ze helemaal opgroeit tot nu. Voel hoe ze loslaat wat ze tot nu toe nog vasthield en hoe ze met elk jaar dat ze verder opgroeit meer en meer vertrouwen verzamelt. Hoe ze zich beter, rustiger en krachtiger voelt. Want het is al goed.

Door op deze manier contact te maken met je eigen innerlijk kind zul je merken dat je kind(eren) ook rustiger reageren en hun gedrag jou niet meer raakt zoals voorheen. Je zult merken hoe jullie contact makkelijker en vanzelfsprekender wordt en je rustiger en met meer vertrouwen kunt reageren op hun gedrag.

Meer weten over innerlijk kindwerk of vind je het fijn als ik een keer met je meekijk?

Neem gerust contact op, ik help je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *