Rust, zelfvertrouwen en plezier voor je kind

Hypnose bij kinderen wordt steeds populairder als middel om hen te helpen met het oplossen van problemen. Het leuke is dat hypnose bij kinderen vaak nóg sneller en beter werkt dan bij volwassenen. Dit komt omdat kinderen van nature in een staat verkeren waarin ze maximaal leren.

Kinderen maken alles voor het eerst mee en leren voortdurend. Ze nemen nieuwe dingen in zich op en nemen suggesties makkelijk aan.

Dit is de reden waarom hypnotherapie bij kinderen vaak heel makkelijk kan gaan. Bij kinderen kan het vooral een kwestie zijn van goede suggesties geven, zelf zonder hen actief in hypnose te brengen. Het is bijna alsof een schakelaar omgezet wordt.

Bij welke klachten?

Hypnotherapie bij kinderen kan voor ontzettend veel problemen een oplossing zijn. In tegenstelling tot medicatie heeft hypnose geen bijwerkingen.

Zoek gerust hulp bij:

  • Angsten, spanning, nagelbijten
  • Vage of onbegrepen pijnklachten, zoals hoofdpijn en buikpijn
  • Gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, laag zelfbeeld
  • Verdriet, boosheid
  • Slaapproblemen
  • Bedplassen

Kiezen voor hypnotherapie

Hypnotherapie is een kortdurende en oplossingsgerichte therapie.
Je herkent het vast wel: je hebt allerlei tips en trucs uitgeprobeerd. Belonen en straffen werken niet of maar kortdurend.
Op school gaat het prima, terwijl het kind thuis zijn of haar frustraties uit.
Of juist andersom…

Onbewuste en onderliggende overtuigingen zitten je kind in de weg om anders te reageren en haar gedrag te veranderen. Hypnotherapie werkt juist met het onbewuste om deze problemen aan te pakken en blijvend positief te veranderen.

Leeftijd

Hypnotherapie is mogelijk vanaf de leeftijd dat kinderen goed aanspreekbaar zijn. Dit kan vanaf ongeveer 4 jaar. De hypnotherapie wordt aangepast aan de leeftijd en de ontwikkeling van het kind. Dus bij oudere kinderen zal de therapie er iets anders uitzien dan bij jongere kinderen. Hoe jonger, hoe spelenderwijs er gewerkt wordt.

Hoe werkt het?

Hypnose kan goed vergeleken worden met dagdromen. Dit is iets wat je kind al van nature doet. Hij is “hier”, maar in gedachten en spel “daar”. Hij zit op het klimrek, maar het is een boot of wolk. 

Bij dagdromen ben je heel ontspannen en tegelijkertijd heel geconcentreerd. Je raakt niet “weg”, maar je maakt juist alles heel bewust mee.
Hypnotherapie maakt gebruik van ontspanning, verbeeldingskracht en verbeeldingsoefeningen om onbewuste patronen los te laten. 

Je kind leert nieuwe innerlijke mogelijkheden om om te gaan met zijn of haar probleem.

Tips tijdens en na het traject

Sluit in de communicatie naar je kind toe aan bij wat het vertelt of juist niet vertelt. Sommige kinderen willen praten over hun ervaringen, andere kinderen juist niet of pas later. Geef je kind de ruimte om op zijn manier het beoogde doel te bereiken.

Ben positief als je kind zélf meldt dat hij bijvoorbeeld rustig is gebleven waar het voorheen angstig of boos reageerde, maar laat het bij het kind.

Kinderen vervullen hun eigen rol in het gezin. Het (probleem)gedrag is daar onderdeel van. Vaak is het hele gezin inmiddels afgestemd op het voorkomen van een angst of woede uitbarsting.

Vertrouw er tijdens het traject op dat het gedrag veranderd is. Voor je kind is de omslag al gemaakt. Nu mag de omgeving het ook geloven en erop vertrouwen, terwijl je kind succes ervaringen op gaat doen met zijn nieuwe gedrag.

review hypnotherapie
review hypnotherapie
review hypnotherapie