Systemisch Meesterschap in 5 Stappen (1)

Na deze cursus kun je niet meer anders dan systemisch kijken en luisteren naar jouw klanten. Ontdek hoe jij de systemische principes integreert in jouw therapiesessies als hypnotherapeut.

Geen hypnotherapeut, maar wel een therapie of coach praktijk?
Dan is deze cursus zeker ook voor jou!

Want wat als het probleem van je klant het symptoom is van iets dat er speelt in het achterliggende systeem? Zodra jij weet welke elementen daar als wetmatigheid gelden, heb je een scherpe invalshoek voor jouw therapie.

Systemisch werken is heel zinvol als je merkt dat je worstelt met de vraag van je klant en er niet de vinger achter krijgt wat er onbewust speelt.

Hoe de cursus is opgebouwd:

In deze module leer je de basisprincipes en -elementen van systemisch werken, waardoor je anders leert luisteren naar het probleem van je klant.
Wat speelt er in het systeem dat het onvermijdelijk was dat jouw klant hier tegenaan zou lopen?
Voor welk probleem was dit gedrag ooit een goede oplossing?

Hoe krijg je de eerste inzichten in het systeem van de klant? Hoe leg je uit dat je op een andere manier zult luisteren naar de vraag van de klant en vragen zult stellen die misschien ongewoon lijken. Je gaat op zoek naar de onderliggende vraag op een diepere, systemische laag.

Familieopstellingen met representanten ken je misschien al wel. Maar hoe zet je dezelfde principes in in de 1 op 1 setting in jouw praktijk? 
Welke mogelijkheden zijn er, zowel live als online en welke voor- en nadelen kleven aan elke mogelijkheid?
Wanneer kies je voor welke optie en waarom?

Hoe begeleid je de individuele opstelling, waarbij je met jouw klant zijn of haar systeem onder de loep neemt en het probleem dáár oplost waar het ontstaan is of bij diegene laat van wie dit probleem eigenlijk is?

Systemisch werken heeft niet altijd de vorm van een opstelling (al dan niet individueel). In deze module leer je hoe je ook in coaching-settings de systemische principes voor je laat werken, zodat je gerichter en effectiever coacht.

In deze afrondende module ga je heel praktisch aan de slag met de vertaling naar jouw praktijk. Hoe verweef je het systemisch denken en werken vanaf nu in elke sessie met elke klant? Gewoon omdat je niet meer anders kunt luisteren naar problemen.

Gewoon omdat er veel vraag naar is: systemisch werken met kinderen, kan dat? (Ja!)
Waar let je op, wat doe je wel en niet en hoe zorg je dat ook de ouders “aan boord” komen?

Waarom nú meedoen

Verhoog je kwaliteit: het gebruik van systemische principes stelt je in staat om dieper in te gaan op de kern van problemen, waardoor je effectievere therapie sessies kunt aanbieden. Dit betekent dat je sneller resultaten kunt behalen en sessies met een hogere kwaliteit aan je klanten biedt.

Maak het verschil: het beheersen van systemische principes als coach of (hypno)therapeut onderscheidt jou van collega’s/concurrenten. Door deze doeltreffende aanpak te integreren, positioneer jij je als expert. Dit maakt je uniek als therapeut voor je klanten.

Tijdsbesparing en efficiëntie: je komt sneller tot de kern van problemen, wat niet alleen de effectiviteit van je sessies verhoogt, maar ook tijdsbesparend is. Dit is vooral aantrekkelijk voor jou als drukke professional om je praktijk te optimaliseren.

Direct toepasbare vaardigheden: onmiddellijk na het voltooien van de training breng jij de geleerde principes in de praktijk, wat resulteert in directe verbeteringen in jouw therapeutische benadering.

Wat anderen zeggen

Wat je leert in de cursus

De kern van de cursus draait om diepgaand begrip van systemische principes: ontdek welke principes en wetmatigheden er zijn en hoe deze kunnen worden toegepast in zowel live praktijksessies als online therapie. Leer hoe je de verborgen dynamieken in familiesystemen ontrafelt en positief kunt beïnvloeden. 

Daar waar de dynamieken zijn, daar is verandering mogelijk, dus dáár wil je zijn met al je coachings- en therapievaardigheden. 

Je krijgt concrete tools en technieken die direct toepasbaar zijn in jouw therapeutische praktijk. Leer hoe je klanten kunt begeleiden naar blijvende veranderingen, zowel in persoonlijke sessies als online.

Verhoog je resultaten door deze kennis toe te voegen aan al die vaardigheden die je al hebt en merk welke boost dat jouw sessies geeft. 

Wat anderen zeggen

Prijs complete cursus: 117 euro

(BTW n.v.t.)

Veel gestelde vragen

In principe kan iedereen deelnemen aan de cursus. De cursus richt zich echter op coaches en therapeuten met een praktijk. 
Ben je nog aan het opstarten? Sluit dan vooral aan. De systemische principes zijn een uitstekende aanvulling op je opleiding en je kunt ze vanaf klant nummer 1  inzetten.

Je volgt de cursus geheel in eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt. 

Ga voor flexibiliteit en gemak en integreer het zo moeiteloos in jouw agenda. Neem de vrijheid om je tempo aan te passen aan je energieniveau en concentratieboog.

Leer in je eigen tempo en herhaal zo vaak als past bij jou. Dit helpt je de kennis beter te begrijpen en op te slaan.

Je hebt levenslang toegang, dus geen haast. Bekijk de inhoud opnieuw en opnieuw en pik er uit wat op dat moment voor jou actueel is.

De cursus is toegankelijk op een speciaal daarvoor ingericht platform. Je ontvangt de inloggegevens via je mail.

Behalve video’s en een uitgebreide reader vind je ook opdrachten in de cursus die je helpen de systemische principes direct toe te passen in de praktijk.

De cursus start op 1 februari. Vanaf dan kun je je onderdompelen in de wereld van systemisch werken en profiteren jouw klanten direct van de kracht van doelgerichte sessies.