“Maybe it’s time to let the old ways die.”
Misschien is het tijd om afscheid te nemen van oude gewoontes. Bradley Cooper zingt het in de film “A star is born”.

Wat gebeurt er als je daar over nadenkt? Iedereen heeft zijn eigen gewoontes, dingen die je al jaren op een bepaalde manier doet, overtuigingen die je al tijden -al dan niet bewust- met je meedraagt. Misschien is het wel heel vertrouwd om de dingen zo te doen.

Tot je merkt dat sommige van die gewoontes niet meer voor je werken (of je zelfs tegenwerken). Elke fase in je leven vraagt om een nieuwe jij (zoals in een game elk nieuw level nieuwe uitdagingen biedt en jij als speler over nieuw vrijgespeelde krachten beschikt).

Oude gewoontes hebben een tijd dienst gedaan en je geholpen, anders deed je het niet. En ze zijn inmiddels zo vertrouwd geworden dat het lastig is om afscheid te nemen. Maar als je merkt dat je er meer last dan plezier van hebt, is het tijd ze los te laten.

“Maybe it’s time to let the old ways die.”

Als het loslaten net zo makkelijk was als die volle vuilniszak aan de straat zetten en misschien als dank voor de ruimte die er weer is nog even uit te zwaaien, had je dat waarschijnlijk al gedaan. Maar iets wat je al zo lang doet en zo vertrouwd is geworden dat het misschien ondertussen zelfs “bij je hoort”, is soms moeilijk los te laten. Misschien heb je het al (een paar keer) geprobeerd en lukte het niet meteen.

Veranderen kan een uitdaging zijn. Net als zien wat er eigenlijk veranderd zou mogen worden. Zeker als het onszelf betreft. Toch kan het met de juiste hulp ook zomaar gebeurd zijn. Wat weet jij al van hypnotherapie? Wat weet je van de rol die je onbewuste speelt bij jouw gewoontes?

De sleutel voor verandering zit in je onbewuste. En laat hypnotherapie nu precies daar mee werken. Door die sleutel in jou te pakken open je moeiteloos de poort naar gedrag dat je wél wilt en dat jou wél gelukkig maakt.

Dus als je zo over nadenkt: van welke oude gewoontes zou jij afscheid willen nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *