Los op wat jou niet meer dient

Velen van ons hebben geleerd om zich aan te passen en zich te gedragen. Bepaalde gedachten, regels en concepten werden als vanzelf ingeslepen. ‘”Als je goed je best doet, dan gaat het je lukken” of “Luisteren, dan leer je het vanzelf” of “Je moet het eerst verdienen”.

De combinatie met het idee dat je vooral goed voor anderen moet zorgen, zorgt voor alle ingrediënten om het contact met jezelf geleidelijk aan te verliezen.

Want het gaat lange tijd goed, totdat je steeds meer diep van binnen voelt dat ’t ergens niet klopt. Of je loopt tegen steeds meer (of juist steeds dezelfde) frustraties aan. Of je wordt moeder en die kleine spiegeltjes leggen haarfijn de vinger op de ‘zere plek’. 😊

De stap nemen om de boel om te gooien is misschien niet eenvoudig. Je doet het al zo lang en doet niet iedereen dit zo? Hoort het er niet gewoon bij? Je schuift je gevoelens aan de kant en gaat door in de hoop dat ooit, misschien, een keer…

Ondertussen is de prijs die je betaalt flink: moeheid, frustratie, angst, spanning, etc. Het heeft impact op je werk, je privéleven, je relaties; ook die met je kind(eren)…

Wanneer je jarenlang een niet-passend programma draait, kan het lastig zijn om weer te voelen wat JIJ wilt en wie JIJ bent.

Die oude patronen doorbreken kan echter snel en effectief met hypnotherapie. Geen ellenlang praten en uitpluizen, maar je onbewuste voor je laten werken. Bied je onbewuste de ruimte om op te lossen wat jou niet meer dient en nieuwe patronen te installeren. Al het mooie en alles wat wel werkt blijft behouden, maar je ruimt op wat je nu achter je mag laten.

Soms ontstaan daar, stap-voor-stap, inzichten en ideeën waar je het bestaan misschien nog niet van wist. Inzichten die buiten je eigen bewustzijn kunnen liggen, maar die wel goed en kloppend zijn voor jou.

Benieuwd wat klopt voor jou? Neem gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *