Het belang van een sterke hechting

Problemen bij jonge kinderen los ik het liefst op via de moeder. Vooral kinderen die worstelen met angsten of weerbaarheid kunnen er baat bij hebben als de moeder in hypnose werkt aan een nieuwe hechting met het kind. Ervaring leert dat problemen bij het jonge kind vaak terug te voeren zijn op de periode rond de zwangerschap en bevalling.

Baby’s zijn van nature ingesteld op een hechte relatie met hun ouder of verzorger, omdat deze relatie letterlijk van levensbelang is voor het jonge kind. Hechting speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en is essentieel voor een goede emotionele en sociale ontwikkeling. Het helpt een kind om met zelfvertrouwen de wereld te verkennen.

Een moeder heeft -net als haar kind- een natuurlijke drang om zich aan haar kind te hechten. Diverse omstandigheden kunnen deze hechting verstoren. Denk aan problemen op lichamelijk, emotioneel, relationeel of financieel gebied. Ook een fysieke scheiding van moeder en kind na de bevalling kan de hechting verstoren.

Door de hechting te herstellen kan een belangrijke stap gezet worden in het verhelpen van de problemen van het kind. Zonder dat het kind hiermee belast wordt, merk je als moeder meer rust en vertrouwen, bij jezelf én je kind…

 
Wat kun jij voor je kind doen?

#hechting #hypnose #hypnotherapie #angst #weerbaarheid #bevalling #zwangerschap #hulpdiehelpt #zelfvertrouwen #rust #moederkind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *