“Soms val ik zomaar uit tegen hem, zonder dat ik dat wil.”

“Eigenlijk zie ik ook wel dat mijn reactie niet in verhouding staat tot wat er dan gebeurt.”

“Mijn kind kan echt volstrekt onredelijk reageren. Soms herken ik dat wel van mezelf.”

“Als we ergens op bezoek zijn lukt het me veel beter mijn geduld te bewaren.”

Dit soort zinnen hoor ik regelmatig van ouders die me uitleggen waar ze tegen aan lopen, zoekend naar waarom het soms inééns teveel is. Om vervolgens 100 redenen aan te dragen die ze als antwoord op die vraag al bedacht hebben: “Het is ook wel een drukke tijd nu”, “misschien is het gewoon een fase”, “haar zus zit ook wel steeds op haar nek”, enz.

Als je “ineens onredelijk” reageert wordt er doorgaans iets diepers in jezelf geraakt, iets waar je je vaak niet eens bewust van bent. Want wat maakt dat je geduld opraakt of dat je kind je zó raakt met zijn gedrag?

Bereid zijn om naar je eigen rol hierin te kijken is de helft van het werk. En je hoeft niet eens precies te weten waar het vandaan komt, je onbewuste weet het wel.

Ik help je kort het gevoel achter het ongeduld of frustratie aan te tikken om het vervolgens op te lossen waar het is ontstaan.

De verwondering in de tijd daarna is ook universeel:

“Mijn dochter lijkt al een stuk rustiger, maar het grootste verschil zit in mezelf.”

“De eerste dagen dacht ik dat er niks veranderd was, maar ik laat me gewoon niet meer gek maken merk ik.”

“Het lukt me nu veel beter rustig contact met haar te maken en dan kalmeert ze eigenlijk vanzelf”

Ook op zoek naar hulp om rustiger om te gaan met het gedrag van je kind én daarmee jullie dynamiek te veranderen? Hypnotherapie werkt snel en effectief.

Neem gerust vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *