Het verhaal dat nog gehoord mag worden

Onze voorouders zijn onze wortels. De energie die door de generaties voor ons, via ons naar onze kinderen stroomt, speelt een actieve rol in ons ‘verhaal’ en dat van onze kinderen.

Kinderen die zich roeren met opstandig gedrag zijn een uitnodiging om als ouder te kijken; Wat komt je kind brengen met zijn gedrag? Welke ‘zere plek’ wordt geraakt?

Wat zie ik bij mijn kind en wat daarvan vertelt iets over mezelf van vroeger / over mijn ouders / over mijn grootouders?

Wat is het waar (het gedrag van) jouw kind aandacht voor vraagt? Kijk naar je eigen leven, maar ook naar dat van jóuw ouders. Aan wie doet dit gedrag je denken? Welke (voor)ouder had deze wens, maar kon hem niet vervullen?

Daar zit een verhaal dat gehoord mag worden en tot uiting mag komen. Luister naar het verhaal dat door je heen komt, totdat je wéét: híér komt het vandaan.

Het is een estafettestokje dat doorgegeven wordt, hopend op nieuwe kansen, verlangend naar erkenning en zoekend naar verwerkingsmogelijkheden.

Vind het antwoord op de vraag in jezelf. Daar ben je “bij machte” en heb je autonomie. Verwacht het niet van je partner, je moeder of de juf. Verwacht het van je zelf. Zet de voorouderlijn in beweging door te luisteren naar de verhalen. Wat hebben zij meegemaakt wat niet volledig verwerkt is, wat geen stem kreeg, wat niet door kon stromen en daardoor vast zit in de energie?

Vind dáár de antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *