Het mooiste kado voor je kind

Deze tijd van het jaar, met Sint en kerst voor de deur, worstelen veel ouders er mee: waar maken we ons kind nog blij mee? Heeft het nog iets nodig? Zijn er nog wensen?

Ondertussen zie ik in mijn praktijk hoe ouders het mooiste kado uitpakken dat ze hun kind kunnen geven.

Op zoek naar hulp voor hun kind komen ze bij mij terecht. Het kind laat gedrag zien dat voor problemen zorgt. Of het nu angstig, boos of overprikkeld is, het geeft gedoe. Thuis, op school en met vriendjes. En dus zoek je hulp.

Soms zijn ouders verbaasd dat ik henzelf uitnodig in mijn praktijk, zonder kind. Onder het mom van “laten we bij jou beginnen en als het dan nog nodig is, is je kind van harte welkom voor het laatste zetje”. In de meeste gevallen zie ik de kinderen niet, omdat het niet meer nodig is…

Het begint wel te schuiven merk ik. Vaak hebben ouders al meerdere dingen geprobeerd, voordat ze bij mij komen. Een moeder die ik laatst sprak was zelfs opgelucht toen ik vertelde hoe ik werk en dat ik graag eerst met háár aan de slag wilde. Ze bekende dat ze eigenlijk al twijfels had om haar dochter naar wéér een therapeut te brengen, wat zeker voor een hooggevoelig meisje als zij elke keer toch weer ingrijpend was. Ze pakte mijn aanbod met beide handen aan en na een telefonische intake startten we met een hechtingssessie. En ook al leken er geen grote bijzonderheden rond haar zwangerschap en bevalling te zijn, toch meldde ze in de week erna al minder buikpijnklachten bij haar dochter.

In de tweede sessie hebben we haar familiesysteem onder de loep genomen en in een opstelling licht geschenen op patronen die haar dochter mogelijk beïnvloeden. Ze kreeg inzicht in haar eigen rol, in die van haar moeder en wat haar dochter nu spiegelde. Dit inzicht leidde direct tot rust. Het “anders kijken” naar het onbegrepen gedrag van haar dochter zette haar op een nieuw spoor naar begrip en heling. En nu merkt ze die rust zowel in zichzelf als in haar dochter. Stap voor stap wordt ze weer meer ‘zichzelf’; een ontspannen, vrolijk meisje. Ze kruipt steeds meer uit haar schulp en het allerbelangrijkst: de aanhoudende buikpijn is verdwenen.

Dat is nog eens een kado. En weet dat het niet alleen een kado is voor je kind, maar ook voor jou én voor jullie gezin.

Waar zoek jij hulp bij? Voor jou? Voor je kind? Welk gedrag is maar niet om te buigen, vaak onbegrijpelijk en -als je eerlijk bent- soms ook gewoon irritant en ergerlijk? Laat me je helpen hier licht op te schijnen en rust in het systeem te brengen, zodat je kind de ruimte krijgt het vanzelf op te lossen. Zonder hem of haar te belasten, zelfs zonder dat hij/zij het weet. Dus zoek je nog een kado? Het mooiste kado dat je misschien kunt wensen voor je kind én jezelf? Neem dan gerust contact op of kijk eens op mijn website. Ik denk graag met je mee wat ik voor je kan betekenen en help je met het uitpakken van het kado om het daarna ongemerkt te kunnen “geven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *