Neem terug wat al die tijd al van jou was

“Tumble and Fall” is een single van de Nederlandse band “Johan”. Het nummer staat op hun tweede album “Pergola” en is uitgebracht op 25 juni 2001. Toch alweer even geleden.

Het nummer werd dat jaar uitgeroepen tot Song van het Jaar.

Waarom schrijf ik hier over een liedje van 22 jaar oud? Blijkbaar zit het nogal in mijn hoofd geprent, want het kwam deze week weer spontaan boven toen ik met een klant sprak. Ze verzuchtte “eigenlijk is het één lange lijdensweg”, toen ze vertelde over de struggles en strijd met haar kinderen.

In de “brug” van het nummer zitten de volgende regels:

“The time has come to ditch the agony and make another start […]

(to) take back what was mine all along”

Vrij vertaald:

“De tijd is gekomen om de lijdensweg te verlaten en een nieuwe start te maken.

Terugnemen wat al die tijd al van mij was.”

Vooral die laatste woorden vind ik prachtig: “neem terug wat al die tijd al van mij was”

Meer dan vaak zijn klachten terug te voeren op oude overtuigingen. In je kindertijd komen gebeurtenissen ongefilterd binnen en kunnen eenvoudig ideeën over jezelf of overtuigingen ontstaan die onjuist zijn. Op dat moment helpt het je te ordenen en begrijpen wat er gebeurt, maar later in je leven kan dit tot vervelende triggers leiden. Voor sommige mensen vormt dit een ware lijdensweg zonder zichtbare afslag.

Inmiddels weet ik hoe hypnotherapie hier van onmeetbare waarde kan zijn. Het verwerken van oude overtuigingen creëert letterlijk een afslag op jouw lijdensweg. Er is een uitweg om je verleden los te laten, achter je te laten, en terug te pakken wat altijd al van jou was. Want die rust, dat vertrouwen en dat geluk zitten allang in je.

Laat mij je helpen de afslag van de weg waarop je (vast)loopt te creëren en terug te pakken wat al die tijd al van jou was. Zonder langdurige trajecten, zonder heftige herbelevingen, maar met een ontspannen beleving en mooie, blijvende resultaten.

Oh ja, “Tumble and fall” is ook nog echt een mooi liedje ♥

+Spotify link

Geef een reactie